Nieuws

Chelsea ontkent geruchten Abramovich: 'Hij wil geen leningen terugzien'

Chelsea ontkent geruchten Abramovich: 'Hij wil geen leningen terugzien'

05-05-2022 19:16

Chelsea FC heeft in een statement de geruchten rondom Roman Abramovich de kop ingedrukt. De Russische oligarch zou zijn leningen aan de club (deels) willen terugzien, wat catastrofaal zou zijn voor The Blues. De Londense club heeft dat verhaal nu ontkracht. 

Op de eigen clubwebsite laat de club dat middels een statement weten. "De heer Abramovich heeft ons niet gevraagd om een lening van welke grootte dan ook terug te betalen", schrijft de club. Abramovich heeft bijna twee miljard euro van zijn eigen geld in de club zitten. "Dat soort suggesties zijn volledig foutief, net als de geruchten dat de heer Abramovich op het laatste moment de prijs van de club heeft verhoogd."

"Abramovich heeft wél alle bieders aangemoedigd om toegewijd te zijn aan de club, op het gebied van de Academy, het vrouwenelftal, de noodzakelijke verbouwingen aan het stadium en het werk van de Chelsea Foundation", vervolgt de club. 

"Daarnaast zorgt meneer Abramovich er voor dat alle opbrengsten naar een goed doel gaan", besluit de club. Abramovich kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen nadat Rusland een invasie pleegde op Oekraïne. Vanwege de goede relatie tussen Abramovich en het Kremlin werd de Rus uit Engeland verbannen en mag hij daar geen zaken meer doen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!