Nieuws

'Het verschil werd zichtbaar tussen de stoïcijnse Ancelotti en de nerveuze Pep'

'Het verschil werd zichtbaar tussen de stoïcijnse Ancelotti en de nerveuze Pep'

5 May - 17:59 Laatste update: 18:01
0

Pep Guardiola had woensdagavond in de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Manchester City meer vertrouwen in zijn systeem dan in zijn spelers, stelt sportjournalist Henk Spaan. In zijn wekelijkse column voor Het Parool bekijkt de sportjournalist de verschillen tussen Madrid-coach Carlo Ancelotti en Guardiola.

Maar weinigen zouden Real Madrid in de 88ste minuut nog een kans hebben gegeven: De Koninklijke moesten twee doelpunten maken om verlenging af te dwingen tegen het sterkere Manchester City, dat vlak daarvoor nog twee enorme kansen verprutste. Madrid flikte het echter en schakelde na verlenging The Citizens uit. Volgens Spaan heeft dat onder andere te maken met het vertrouwen van Ancelotti in zijn spelers. 

"Opnieuw werd het verschil zichtbaar tussen de stoïcijnse Ancelotti en de nerveuze Pep", schrijft Spaan in zijn column. "De Bruyne speelde matig. Hij voldeed niet aan de hoge eisen van Guardiola, die zijn potentieel beste man wisselde. Benzema speelde matig, Ancelotti liet hem staan. Hij heeft vertrouwen in zijn voetballers. Guardiola vertrouwt zijn systeem", stelt Spaan. Uiteindelijk was het Benzema die een strafschop versierde en zelf vanaf elf meter raak schoot. 

Toen de wedstrijd gespeeld leek, dacht Guardiola ook alvast aan de Engelse competitie, denkt Spaan. "Ik had het idee dat Guardiola ook dacht aan de wedstrijd van zondag", wanneer Newcastle de tegenstander is in de Premier League. "Hij had De Bruyne nodig voor de titelstrijd. Ancelotti was al kampioen. Het gaf rust", besluit de sportjournalist. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie