Nieuws

Vente (22) vertrok na veertien jaar bij Feyenoord: 'Was behoorlijke stap omlaag'

Vente (22) vertrok na veertien jaar bij Feyenoord: 'Was behoorlijke stap omlaag'

05-05-2022 17:46

Dylan Vente doorliep de gehele jeugdopleiding bij Feyenoord, maar werd uiteindelijk te licht bevonden en vertrok naar Kerkrade. De Roda JC-spits is dit seizoen in bloedvorm en hoopt volgend seizoen met Roda in De Kuip te spelen.

Vente vertrok in 2021 bij Feyenoord en is nu actief bij Keuken Kampioen Divisie-ploeg Roda, dat zesde staat in de competitie. De club uit Kerkrade zal via play-offs een ticket moeten verdienen naar de Eredivisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Vente zijn eigen club een goede kans. "Weet je, in die play-offs is het één grote loterij. Maar ik denk dat we er wel klaar voor zijn. Voetballend zijn wij een van de betere teams van de competitie, er is geen team dat graag tegen ons speelt. We maken echt een goede kans", verzekert de aanvaller. 

De aanvaller kon niet spreken van een stormachtige ontwikkeling in zijn beginmaanden bij Roda, maar inmiddels is het flink gaan draaien bij Vente. De oud-Feyenoorder staat met 22 treffers hoog in de topscorerslijsten en gaf daarna zeven assists. Vente werd onder meer genomineerd voor de titel  'Beste speler van de vierde periode', maar wist niet te winnen. "Als je voor die prijs wordt genomineerd, dan weet je dat je goed bezig bent. Ongeacht of je ‘m wint of niet, het is een mooi compliment", weet de aanvaller.

Aanvankelijk had de spits moeite met de nodige aanpassingen in Kerkrade. "Ik ga er niet over liegen, ik kwam van een van de grootste clubs van Nederland en ging een niveautje lager spelen. Het is een behoorlijke stap omlaag. Het was een kwestie van snel de knop omzetten en dat is gelukt", besluit Vente. De play-offs voor het laatste Eredivisie-ticket gaan maandag van start. Op basis van de virtuele stand is Excelsior de eerste tegenstander van Roda JC.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!