Nieuws

Van Drongelen verlaat ziekenhuis en veroorzaakte ongeluk niet: 'Hij is verdrietig'

Van Drongelen verlaat ziekenhuis en veroorzaakte ongeluk niet: 'Hij is verdrietig'

05-05-2022 17:16

Rick van Drongelen is met lichte verwondingen uit het ziekenhuis ontslagen en trof geen blaam bij het auto-ongeluk waarbij een dode viel. Dat weet een woordvoerder van FC Union Berlin te melden, de club die Van Drongelen aan KV Mechelen verhuurt. 

Tijdens de persconferentie voor het aanstaande duel met SC Freiburg werd de situatie van Van Drongelen kort toegelicht. "We hebben contact met hem", begint de woordvoerder. "Hij is erg verdrietig, maar wij proberen hem op te vrolijken. Al moet je verdriet ook toelaten."

De Nederlander was woensdag onderweg naar de training van KV Mechelen toen een andere auto in botsing raakte met die van de voetballer. De bestuurder van de andere auto overleed, terwijl Van Drongelen naar het ziekenhuis werd gebracht met verwondingen. De verdediger heeft twee vingers gebroken, maar lijkt verder in orde.

Volgens de woordvoerder heeft de Nederlandse politie onderzoek gedaan naar het incident en wordt Van Drongelen niet als de schuldige van het ongeluk gezien. De woordvoerder van Union Berlin is stellig dat de Nederlander het ongeluk niet veroorzaakt heeft. Van Drongelen vertrok in 2017 vanuit Sparta Rotterdam naar Hamburger SV. In 2021 werd de verdediger aan Union Berlin verkocht, dat hem nu aan KV Mechelen verhuurt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!