Nieuws

Ronaldinho kondigt nieuwe stap aan: 'Hoop de populariteit te vergroten'

Ronaldinho kondigt nieuwe stap aan: 'Hoop de populariteit te vergroten'

05-05-2022 16:55 Laatste update: 17:00

Ronaldo de Assís Moreira, in de volksmond beter bekend als Ronaldinho, heeft zich aangesloten bij de zaalvoetbalcompetitie Major Arena Soccer League (MASL). De wonderlijke Braziliaanse voetballer van weleer start een franchise-onderneming, zo kondigde hij aan.

Via Twitter openbaart Ronaldinho dat hij zich als 'franchise owner' heeft verbonden aan de MASL. 'Zoals iedereen weet, ben ik gepassioneerd over voetbal en het leven. Daarom kijk ik er naar uit om plezier te hebben met deze onderneming', schrijft hij in een Tweet.

Eén van de doelen die Ronaldinho zichzelf stelt, is om de populariteit van de MASL in de Verenigde Staten en de rest van de wereld te vergroten. Daarbij hoopt hij 'het toch al hoge niveau' verder te beteren. Toch is het brengen van 'vreugde en geluk' aan alle supporters - en vooral aan kinderen - de belangrijkste drijfveer voor de legendarische voetballer.

Ronaldinho won in zijn imposante veldvoetbalcarrière onder meer de Champions League met FC Barcelona en het WK van 2002 met Brazilië. Daarnaast werd hij in 2009 uitgeroepen tot Voetballer van het Decennium door het Britse tijdschrift World Soccer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!