Nieuws

Conte diep onder de indruk van Liverpool: 'Ze weten zelf ook hoe sterk ze zijn'

Conte diep onder de indruk van Liverpool: 'Ze weten zelf ook hoe sterk ze zijn'

05-05-2022 16:45

Het spel van Liverpool op bezoek bij Villarreal (2-3 zege) heeft diepe indruk gemaakt op Antonio Conte. De Tottenham Hotspur-manager neemt het zaterdag op tegen de Champions League-finalist en erkent dat het lastig gaat worden om te winnen van The Reds.

"Het is op dit moment vanzelfsprekend ontzettend moeilijk om te spelen tegen Liverpool, omdat ze in een geweldige vorm verkeren", steekt Conte van wal op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Ik heb de wedstrijd tegen Villarreal gezien. Het was indrukwekkend hoe kalm Liverpool bleef na een moeilijke situatie. De atmosfeer was ook erg lastig voor hen. Ze weten nu dat het team sterk is. Ze zijn één van de beste teams van de wereld."

Vervolgens presenteert Conte zijn strijdplan voor het duel tegen de mannen van manager Jürgen Klopp. "We hebben ons goed voorbereid op het duel. We moeten erg goed zijn zonder bal. Als we willen winnen moeten we ook goed aan de bal zijn. Dit heb ik ook tegen de spelers verteld. We moeten dapper aan de bal zijn, niet bang voor de druk van de buitenwacht. We zitten in de race voor een plek in de Champions League. Elke wedstrijd is een mogelijkheid voor ons om te klimmen op de ranglijst."

Met nog vier duels te gaan bedraagt de achterstand op nummer vier Arsenal twee punten. The Spurs staan vijfde. De top-vier van de Premier League kwalificieert zich rechtstreeks voor het miljardenbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!