Nieuws

Fortuna-middenvelder droomt van Ajax: 'In een beter team kan ik hetzelfde doen'

Fortuna-middenvelder droomt van Ajax: 'In een beter team kan ik hetzelfde doen'

05-05-2022 15:11

Tesfaldet Tekie doormaakt een bijzonder seizoen bij Fortuna Sittard. De middenvelder schippert tussen bank en basis, wisselt briljante momenten af met slordige optredens, maar beschikt nog altijd over een flinke dosis zelfvertrouwen.

Dat mensen twijfelen over de kwaliteiten van de 24-jarige spelmaker doet hem niet zo veel. "Dat zit opgesloten in mijn spel", vertelt Tekie aan Voetbal International. "Ik wil het team verder helpen, het verschil maken met mijn kwaliteiten. Ik kan moeiteloos hele wedstrijden balletjes breed en teruggeven, zonder risico. Maar mijn stijl is anders. Die heeft me al ver gebracht en zal me hierna nog veel verder brengen. Maar ik ben niet perfect, zoals niemand dat is. Zelfs Messi heeft weleens een rotdag."

De in Erirtrea opgegroeide Zweed vond zichzelf een tijd lang terug op de bank, nadat hij eerder in het seizoen vaste kracht was in het elftal van Sjors Ultee. Sinds de blessure van Ben Rienstra speelt hij weer veelvuldig. "Er zit nog veel meer in me dan mensen hebben gezien. Ik heb tegen heel goede middenvelders gespeeld, van Ajax en PSV bijvoorbeeld. Maar ik heb nog nooit gedacht: zij kunnen iets wat ik niet zou kunnen", vervolgt de zelfverzekerde Tekie tegenover VI.

In Sittard beschikt hij over een aflopend contract: een stap hogerop lonkt naar eigen zeggen. "Er is veel interesse, ook uit de Eredivisie. Spelen voor Ajax of een ander topteam is mijn droom. Uiteindelijk zou ik graag naar Italië of Spanje willen, daar past mijn stijl perfect", stelt Tekie. "In een beter team, kan ik hetzelfde doen of zelfs meer. Ooit zullen de mensen die aan me twijfelen hopelijk zeggen: Die Tekie had toch gelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!