Nieuws

'Twee West Ham-fans in ziekenhuis na aanval van vijftig (!) Frankfurt-hooligans'

'Twee West Ham-fans in ziekenhuis na aanval van vijftig (!) Frankfurt-hooligans'

05-05-2022 14:23

Volgens boulevardkrant The Daily Mail zijn twee West Ham United-fans woensdag bewusteloos geslagen door hooligans van Eintracht Frankfurt. De Engelse supporters zijn afgereisd naar Duitsland voor de return in de halve finale van de Europa League.

De eerste ontmoeting in Londen eindigde in een 1-2 zege voor de Duitsers. The Daily Mail weet dat twee fans door maar liefst vijftig (!) gemaskerde 'supporters' in elkaar zijn geslagen, toen ze door de Schul Strasse liepen. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar ze volgens de krant in 'kritieke toestand' liggen.

De Duitse politie zou dertig mensen hebben gearresteerd naar aanleiding van het gewelddadige incident. Onder de opgepakte hooligans zouden zich voornamelijk Duitsers bevinden. Donderdag marcheerden vervolgens achthonderd West Ham-fans richting aanhangers van de thuisclub voor een confrontatie. De politie sloot de Engelsen in en verijdelden daarmee de clash tussen beide groeperingen.

"We schamen ons voor deze Frankfurt-fans. Ik noem ze niet graag fans, maar ik doe het gewoon om het woord te gebruiken" reageert politiefunctionaris Thomas Hollerbach tegenover The Mail. "Hun gedrag is echt verschrikkelijk naar de West Ham-fans toe. Ze vielen alleen maar aan omdat ze voor een andere ploeg zijn", zucht hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!