Nieuws

Seedorf laakt mentaliteit Man City: 'Dat creëer je niet even in één of twee jaar'

Seedorf laakt mentaliteit Man City: 'Dat creëer je niet even in één of twee jaar'

05-05-2022 12:02 Laatste update: 12:28

Clarence Seedorf was woensdag te gast in het Santiago Bernabéu en zag Real Madrid de wedstrijd in de absolute slotfase compleet omkeren tegen Manchester City. Volgens voormalig Oranje-international ligt het aan de instelling van de Engelsen.

City stond in de negentigste minuut nog 1-0 voor, maar in de 92ste minuut stond het 2-1 voor Real, waardoor de ploegen gingen verlenging. "Manchester City heeft, net als Paris Saint-Germain, niet de mentaliteit voor dit soort wedstrijden", aldus Seedorf bij Amazon Prime Video Italia.

"De mentaliteit van Real Madrid is niet iets wat je in één of twee jaar even creëert", vervolgt Seedorf. "Niet eens in tien jaar. Het gaat om mensen die bij een club komen en daar voelen dat ze onderdeel zijn van iets wat veel groter is dan zijzelf."

De voormalig speler van de Madrilenen weet uit eigen ervaring dat de Champions League ontzettend veel betekend voor Real. "Als je bij de laatste zestien wordt uitgeschakeld, kun je niet over straat in Madrid. Die druk is er niet in Manchester, dat is niet hetzelfde. Spelers hebben een andere verantwoordelijkheid, zonder respectloos te zijn richting City."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!