Nieuws

Onbegrip in België over besluit Guardiola: 'Je laat je beste speler altijd staan'

Onbegrip in België over besluit Guardiola: 'Je laat je beste speler altijd staan'

5 May - 11:17
0

Manchester City werd woensdagavond op bizarre wijze uitgeschakeld in de Champions League door Real Madrid (3-1). De Madrilenen sleepten er in de slotfase een verlenging uit en klaarde de klus middels een penalty. In België bestaat er vooral veel onbegrip voor de wissel van Kevin De Bruyne.

De Bruyne werd een kwartier voor tijd gewisseld door Pep Guardiola. Ilkay Gündogan kwam voor hem in het veld. De analisten van het Belgische Pickx Sports kunnen er met hun hoofd niet bij.

"Onbegrijpelijk", aldus Wim de Coninck. "Als hij niet geblesseerd is, laat je je belangrijkste speler altijd staan, ook al was hij niet zo dominant als we gewend zijn. Maar Guardiola had op het eind bijna geen offensieve spelers meer, hij wisselde defensief. Met Kevin kan je altijd nog iets forceren. In de verlengingen heeft Guardiola De Bruyne toch geweldig gemist."

Ook oud-Ajacied Wesley Sonck begrijpt niets van de wissel. "De vraag is altijd: waarom haal je jouw beste speler eraf? Zeker omdat De Bruyne zo’n echte winnaar is. Misschien dachten ze dat het binnen was. Er zijn maar twee mensen die antwoord op de vraag kunnen geven: Guardiola en De Bruyne. Ik denk dat Kevin op een niveau staat dat hij kan communiceren met zijn coach."

Manchester City gaf in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen zonder De Bruyne. Het werd 2-1, waardoor er een verlenging volgde. Real kreeg in de verlenging een penalty die werd benut door Karim Benzema. Het bleef 3-1, waardoor Real zich na het 3-2 verlies bij Man City voor de zeventiende (!) keer kwalificeerde voor de Champions League-finale.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie