Nieuws

Update: 'Berichtgeving over Doan-akkoord met Mainz te voorbarig: Totale onzin'

Update: 'Berichtgeving over Doan-akkoord met Mainz te voorbarig: "Totale onzin"'

05-05-2022 13:51 Laatste update: 13:52

Ritsu Doan naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste maand in het shirt van PSV. BILD weet dat een overstap naar de Bundesliga lonkt. FSV Mainz 05 is de club die met de Japanner aan de haal gaat, er zou zelfs al sprake zijn van een akkoord over de persoonlijke voorwaarden.

De PSV-middenvelder ziet wel heil in een overstap naar Mainz en dus is er al een akkoord over een contract bij de club. De Duitsers zullen er nog wel uit moeten komen met PSV. De Eindhovenaren willen geld zien voor Doan, die nog tot medio 2024 vast ligt in het Philips Stadion.

BILD weet dat PSV zo’n vier tot vijf miljoen euro voor de Japanner verlangt, wat Mainz wel op zou moeten kunnen hoesten. Doan staat er namelijk goed op in de Bundesliga, nadat hij een prima huurperiode kende bij Arminia Bielefeld. Ook lijken de Eindhovenaren met het oog op de renovatie van de selectie niet tegen te gaan werken.

Doan kwam in 2019 over van FC Groningen, en was goed voor twaalf goals en zes assists in 62 officiële duels voor PSV. Dit seizoen kwam de creatieveling al aan 37 wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en wist hij drie keer succesvol een ploeggenoot te bedienen.

Update: Van een akkoord tussen Ritsu Doan en FSV Mainz 05 is geen enkele sprake volgens de entourage van de Japanner. "Totale onzin", reageert belangenbehartiger Mahmoud el Boustati tegenover VoetbalPrimeur. Dat zijn naam rondzingt in Duitsland bevestigt het medium, alhoewel er van overeenstemming nog geen sprake is.

Update: Het bericht van BILD dat Ritsu Doan en FSV Mainz tot overeenstemming zijn gekomen klopt niet. "Totale onzin", laat zaakwaarnemer Mahmoud el Boustati weten. Doan wordt inderdaad genoemd bij Mainz, maar van een akkoord is allesbehalve sprake. De Japanner heeft bij PSV nog een contract tot de zomer van 2024.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!