Nieuws

PSV onderzoekt veelvoudige blessureleed, 'onderbelasting' mogelijke oorzaak

PSV onderzoekt veelvoudige blessureleed, 'onderbelasting' mogelijke oorzaak

05-05-2022 09:22

PSV probeert een verklaring te vinden voor de vele blessures binnen de selectie dit seizoen. Na onderzoek worden in Eindhoven inmiddels de eerste conclusies getrokken: ‘onderbelasting’ zou wel eens de oorzaak kunnen zijn, weet het Eindhovens Dagblad.

Roger Schmidt ziet zijn spelers de ziekenboeg steeds maar weer in-en-uit lopen. Daarnaast duur het vrij lang voordat spelers weer fit genoeg zijn om aan te sluiten in de wedstrijdselectie. Een deel van deze blessures zou mogelijk worden veroorzaakt door de onderbelasting van spelers. Binnen de muren van het Philips Stadion overheerst het gevoel dat er niet te veel, maar juist te weinig op wedstrijdintensiteit is getraind.

De Duitse trainer is de verantwoordelijke die hier het boetekleed voor zou moeten aantrekken. Tijdens de interlandperiode kregen de spelers bijvoorbeeld zo’n zes dagen vrijaf, wat de nodige verbazing met zich meebracht in Eindhoven, weet het ED. Bij terugkomst werd PSV in zijn eerste wedstrijd flink overklast door FC Twente, dat bij de rust met 3-0 voor stond.

Basisspelers André Ramalho, Olivier Boscagli en Noni Madueke zaten dit seizoen veel in de lappenmand, maar Jordan Teze en Carlos Vinícius illustreren de tekortkomingen van de PSV-trainingen misschien nog wel het beste. De Braziliaan scheurde afgelopen weekend zijn hamstring, terwijl Teze eerder dit seizoen een spierscheuring had. Beide spelers hadden in aanloop naar die momenten te weinig wedstrijdritme.

Ook wordt er met een schuin oog gekeken naar de afgelopen voorbereiding van PSV. Die begon op 25 juni, en een kleine maand later, op 22 juli, stond de eerste wedstrijd al op het programma. Deze keuze werd bewust gemaakt, omdat veel spelers vermoeid zouden zijn geweest na de vele wedstrijden na de coronaperiode.

Aankomend hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy gaat volgend seizoen al vroeg aan de slag. De eerste PSV-training is op 20 juni, maar het eerste piekmoment is pas op 30 juli, tijdens de Johan Cruijff Schaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!