Breaking news

ADO haalt opgelucht adem: voortbestaan veiliggesteld en geen puntenaftrek

ADO haalt opgelucht adem: voortbestaan veiliggesteld en geen puntenaftrek

21-10-2021 11:24

ADO Den Haag blijft behouden voor het betaald voetbal. De club heeft donderdag te horen gekregen van de KNVB dat de ingediende begroting is goedgekeurd, waardoor de licentie van de Hagenezen niet in gevaar komt.

De licentiecommissie van de KNVB heeft de ingediende begroting voor het seizoen 2021/2022 goedgekeurd. Dat die begroting sluitend is geworden, is gelukt met dank aan de gemeente Den Haag. Door het besluit van de bond kan ADO dit seizoen uitspelen, is het voortbestaan van de club niet meer in gevaar en zullen er geen punten meer worden afgetrokken.

Wel kan het nog zo zijn dat er voor volgend seizoen punten worden afgetrokken. Dat komt echter in 2022 pas aan bod, want ADO is verplicht om voor 15 juni volgend jaar een begroting in te dienen bij de KNVB voor het seizoen 2022/2023. Die moet dan ook goedgekeurd worden in de Zeister bossen.

Edwin Reijntjes, directeur van ADO, spreekt op de clubsite zijn blijdschap over de beslissing uit. "Onze speciale dank gaat uit naar de wethouders Bredemeijer en Mulder. De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO Den Haag voor onze supporters speelt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!