Nieuws

Analyse na spektakelstuk in Madrid: 'Wat zich herhaalt, is geen toeval'

Analyse na spektakelstuk in Madrid: 'Wat zich herhaalt, is geen toeval'

04-05-2022 23:56 Laatste update: 05-05-2022 08:35

Arsène Wenger is ontzettend onder de indruk van de veerkracht die Real Madrid toonde in de kraker tegen Manchester City. De Franse oud-trainer denkt dat er van toeval geen sprake is, omdat de Madrilenen zich keer op keer niet uit het veld laten slaan.

Woensdag boog Real Madrid uit schier geslagen positie een 0-1 achterstand tegen het ongenaakbaar geachte Manchester City in een tijdsbestek van twee minuten volledig om naar 2-1. Uiteindelijk won De Koninklijke met 3-1 dankzij een benutte strafschop van - wie anders dan - Karim Benzema in de verlenging.

"Deze twee teams hebben ons twee fantastische wedstrijden voorgeschoteld", vertelt Wenger bij beIN SPORTS. "Je voelt je haast schuldig voor het team (Manchester City, red.) dat ze eruit vliegen."

Wenger constateert dat van geluk geen sprake is. "Ik wil zeggen dat wat zich herhaalt geen toeval is. Ze zorgen voor wonderen. Dit team heeft een speciale kwaliteit: een speciale spirit die je niet vaak ziet. Ze hebben het dit seizoen al zo vaak herhaalt", is de Fransman lovend.

Grote architect achter het Spaanse succes is Carlo Ancelotti. "Alle credits gaan naar hem. Hij heeft iets speciaals gecreëerd in dit team. Real Madrid verdient iets bijzonders. Het is meer dan een goed team. Het heeft een echte ziel en een collectief verlangen naar succes", aldus de iconische Arsenal-trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!