Nieuws

Statistieken onderschrijven topseizoen Benzema: record Ronaldo geëvenaard

Statistieken onderschrijven topseizoen Benzema: record Ronaldo geëvenaard

04-05-2022 23:43

Karim Benzema schoot Real Madrid eigenhandig naar de finale van de Champions League. Hij pegelde in de verlenging een strafschop overtuigend tegen de touwen. De Franse doelpuntenmachine doormaakt een waanzinnig seizoen, zo onderschrijven ook zijn statistieken.

Benzema is in cijfermatig opzicht bezig aan zijn beste jaargang. De teller staat tot dusver op 43 doelpunten na evenzoveel wedstrijden. Daarvan noteerde de goalgetter pur sang vijftien treffers in het miljardenbal. Daar had hij slechts elf duels voor nodig.

Daarnaast evenaarde hij met zijn doelpuntendrift in de Champions League een record van voormalig ploeggenoot Cristiano Ronaldo. Hij scoorde al tien keer in de knock-outfase van het Europese elitetoernooi, net zo vaak als de Portugees dat deed in het seizoen 2016/17.

Benzema heeft nog één duel om in zijn eentje recordhouder te worden: dankzij de 3-1 overwinning op Manchester City wacht op 28 mei Liverpool in de finale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!