Reactie

Feyenoord gruwelt van aanval op Union-bestuurders: 'Totaal verwerpelijk'

Feyenoord gruwelt van aanval op Union-bestuurders: 'Totaal verwerpelijk'

21-10-2021 11:12

Feyenoord heeft in een statement gereageerd op de 'verwerpelijke gebeurtenissen' van woensdagavond. Een groep aanhangers van de Rotterdammers viel een delegatie van Union Berlin, donderdagavond tegenstander in de Conference League, uit het niets aan.

Een groep van 25 stafleden en medewerkers van Union Berlin, waaronder voorzitter Dirk Zingler en perschef Christian Arbeit, zaten woensdagavond in een Rotterdams café en werden uit het niets aangevallen door hooligans van Feyenoord. Ze gooiden met glazen, barkrukken en stoelen, verwondden Union-medewerkers en richtten een ravage aan. Ook aanwezige vrouwen werden belaagd.

'Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden', reageert Feyenoord in een statement op de clubsite. 'Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat dit afgevaardigden van Union Berlin ten deel is gevallen. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd.'

De Rotterdamse hooligans hoeven niet op coulance van hun club te rekenen. 'De club kan er niet over uit dat mensen denken dat het op enige wijze acceptabel is om dergelijk gedrag te vertonen. Feyenoord is van mening dat de (sportieve) strijd tussen twee voetbalclubs, in dit geval Feyenoord en Union Berlin, te allen tijde op het veld plaatsvindt gedurende negentig minuten en nooit of te nimmer op andere wijze, al helemaal niet door mensen te bedreigen of te verwonden.'

Feyenoord geeft aan dat het excuses heeft aangeboden bij Union Berlin en dat het hoopt dat alle daders opgespoord en bestraft worden. Donderdagavond staan beide clubs in het kader van de groepsfase van de Conference League tegenover elkaar. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt in de Rotterdamse Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!