Real Madrid presteert het onmogelijke en bereikt na waanzinnige comeback CL-finale

04-05-2022 23:36

Real Madrid heeft dankzij een waanzinnige comeback tegen Manchester City de finale van de Champions League bereikt. De Koninklijke keek vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar boog via twee doelpunten van Rodrygo in een tijdsbestek van anderhalve minuut de wedstrijd volledig om. In de verlenging scoorde Karim Benzema nog vanaf de stip en velde daarmee het vonnis over The Citizens: 3-1.

Waar de eerste ontmoeting in Engeland nog ontaarde in een waar spektakelstuk bleef het vuurwerk in de eerste helft nog achterwege. De tandem bestaande uit Casemiro en Toni Kroos hadden de touwtjes strak in handen op het Real Madrid-middenveld, waardoor Manchester City maar met moeite tot kansen kwam.

Hoogtepunt uit de eerste helft was een dot van een kans voor Bernardo Silva die met een fenomenale steekbal werd gelanceerd door Kevin De Bruyne: de Portugees vond Thibaut Courtois op zijn weg. In het restant van de eerste 45 minuten was ook een knap schot van Phil Foden een prooi voor de Belgische goalie, waar een kans aan de andere kant van het veld niet aan Vinícius Júnior besteed was.

Koud uit de kleedkamers noteerde Real Madrid een enorme kans. Na een piekfijne voorzet van Dani Carvajal had de Braziliaanse vleugelaanvaller zijn vizier niet op scherp. Die misser leek De Koninklijke duur te komen staan.

Silva dribbelde in de 73ste minuut op namens The Citizens en werd niet aangepakt. De aanvallende middenvelder behield het overzicht en gaf een balletje breed op Mahrez, die eveneens over het hoofd werd gezien door de Real Madrid-verdediging. De Algerijn pegelde het leder snoeihard in de korte hoek achter de kansloze Courtois.

Ongelofelijke comeback
Het leek nog bijna erger te worden voor Real toen Jack Grealish het doel maar op een haartje miste en Ferland Mendy ternauwernood een bal van de lijn weg wist te werken. In de negentigste minuut liet Rodrygo de Madrileense fans hopen op meer door binnen te tikken na goed terugleggen van Benzema. Amper een minuut na de treffer ontplofte Santiago Estadio Bernabéu toen de Braziliaan wederom het net vond. Ditmaal had Carvajal een weergaloze voorzet in huis die snoeihard werd binnengekopt door de Braziliaan: 2-1.

Door die treffer dwong de ploeg van Carlo Ancelotti op het nippertje een verlenging af. Al na drie minuten spelen in de extra speeltijd begin Rúben Dias een oliedomme overtreding in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Daniele Orsato was onverbiddelijk en wees naar de stip. Benzema pakte het buitenkansje gretig uit en zette daarmee Bernabéu nog verder in vuur en vlam: 3-1.

Courtois hield met een katachtige redding Real Madrid in de rest van de verlenging op de been. Daardoor wist Real de overwinning over de streep te trekken. Voor Manchester City zijn de druiven ongekend zuur. Op 28 mei wordt de finale van de Champions League gespeeld. Liverpool is de tegenstander van Ancelotti en consorten.