Nieuws

'Depay krijgt concurrent minder: club licht koopoptie van 30 miljoen euro niet'

'Depay krijgt concurrent minder: club licht koopoptie van 30 miljoen euro niet'

04-05-2022 22:20 Laatste update: 22:22

Volgens Diario SPORT gaat FC Barcelona de koopoptie in de huurovereenkomst op Adama Traoré niet lichten. De huurling van Wolverhampton Wanderers komt maar mondjesmaat in actie namens de ploeg van trainer Xavi Hernández en heeft geen toekomst in Camp Nou.

In januari streek de beresterke Traoré opnieuw neer bij de club waar hij eerder in de jeugdopleiding actief was. Alhoewel hij sterk begon, nam zijn rol naarmate het seizoen vorderde af. Barcelona zou prioriteit gemaakt hebben voor de komst van Leeds United-aanvaller Raphinha en nog altijd hopen op een langer verblijf van Ousmane Dembélé.

De optie tot koop in het huurcontract met The Wolves bedraagt naar verluidt dertig miljoen euro en dat is Barcelona te gortig, meldt SPORT. Traoré kwam mede naar Catalonië, omdat verwacht werd dat Dembélé in januari zou vertrekken. Nadat een transfer voor de Fransman uitbleef, gingen Xavi en de dribbelaar samen om de tafel. Nadat de vrede tussen beide kampen gesloten werd, is een langer verblijf van hem inmiddels niet meer uitgesloten.

De statistieken onderstrepen de uitzichtloze situatie waarin Traoré zich bij de Blaugranas in bevindt. In de laatste negen competitieduels vond de Spanjaard zichzelf in geen enkel duel terug aan de aftrap en in slechts vier wedstrijden mocht hij invallen van Xavi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!