Nieuws

Mourinho knipoogt in aanloop naar halve finale: 'Tenzij ik word ontslagen'

Mourinho knipoogt in aanloop naar halve finale: 'Tenzij ik word ontslagen'

04-05-2022 21:27

Een uiterst goed gehumeurde José Mourinho heeft vooruitgeblikt op de return in de halve finale van de Conference League tegen Leicester City. De Portugees gaat vol voor de winst van het nieuwe Europese toernooi en dankt de AS Roma-fans voor hun onvoorwaardelijke steun.

In Roma wacht men al sinds 2008 op het eerste stukje zilverwerk en Mourinho lijkt gezien zijn indrukwekkende erelijst de man bij uitstek om de Romeinen een nieuwe hoofdprijs te bezorgen. "Er is maar één wedstrijd die ik nog nooit heb gewonnen, en dat is de volgende wedstrijd", stak The Special One op geheel eigen wijze van wal op de persconferentie.

"Ik wil altijd de volgende wedstrijd winnen en al helemaal als dat een wedstrijd in de halve finale is. Als je tenminste niet vlak daarvoor ontslagen wordt", vervolgt hij met een vette knipoog. Daarmee doelt hij op zijn ontslag bij Tottenham Hotspur. Een week voor de League Cup-finale moest de flamboyante trainer het veld ruimen. Tot overmaat van ramp ging de eindstrijd vervolgens met 1-0 verloren tegen Manchester City.

Mourinho verwacht veel van de zeventigduizend fans die donderdag in het Stadio Olimpico zullen zijn. "In de afgelopen tien maanden zijn we altijd één geweest, in goede en slechte tijden, en nu hopen we met onze fans feest te kunnen vieren", besluit hij. De eerste wedstrijd in Engeland eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daardoor ligt de weg voor beide ploegen nog open naar de finale. Feyenoord en Olympique Marseille maken uit wie de tegenstander wordt in Tirana.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!