Nieuws

'Binnen twee jaar spelen veel Mexicaanse spelers in Europa en bij PSV'

'Binnen twee jaar spelen veel Mexicaanse spelers in Europa en bij PSV'

04-05-2022 21:11

Onlangs kondigde PSV een samenwerkingsverband aan met Chivas. De club uit Guadalajara beschikt over de meeste supporters van Mexico en daar hopen beide partijen in de komende jaren op verschillende gebieden van te profiteren.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad waagt de directeur en eigenaar van Chivas zich aan een voorspelling. "Binnen twee, drie jaar spelen veel meer Mexicaanse voetballers in Europa en ook bij PSV verwacht ik", laat hij optekenen door de regionale krant.

Volgens hem zullen de Brabanders niet alleen in sportief opzicht de vruchten plukken van de samenwerking. "Wij kunnen PSV helpen om commercieel te groeien in Mexico en de Verenigde Staten, waar we ook belangrijke kennis van de markt hebben", vervolgt hij. "Daarmee kan de club internationaal een slag maken en de naamsbekendheid nog verder vergroten. Er zijn sowieso al heel veel supporters van PSV in Mexico", aldus de beleidsbepalers.

In het verleden maakten al meerdere Mexicaanse spelers furore bij PSV. Onder meer Hirving Lozano was uiterst succesvol bij de Eindhovenaren (zestig Eredivisie-duels, 34 doelpunten). Daarnaast waren spelers als middenvelder Andrès Guardado en verdedigers Héctor Moreno en Carlos Salcido geliefd in Eindhoven. Momenteel staat er één speler uit Mexico onder contract bij PSV: Érick Gutiérrez.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie