Nieuws

Slot feliciteerde Bosz en noemt Feyenoord-twijfelgeval: Komt iets te vroeg

Slot feliciteerde Bosz en noemt Feyenoord-twijfelgeval: "Komt iets te vroeg"

04-05-2022 18:44

De kans dat Jens Toornstra zijn opwachting zal maken tijdens de return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille is erg klein. De aanvoerder van de Rotterdammers is wel aanwezig in Frankrijk, maar lijkt nog niet klaar voor een invalbeurt.  

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de Fransen werd Arne Slot of er al semi-final fever heerste bij Feyenoord. "Nee dat niet, maar we hebben er heel veel zin in." De Rotterdammers reisden met een 22-koppige selectie af naar Marseille en één daarvan was Toornstra. "Jens hebben we meegenomen, maar de vraag is of hij kan invallen. Hij zit steeds dichter tegen fitheid aan. We houden hem gewoon bij het team. Morgen komt misschien iets te vroeg, maar dat moet blijken op de training."

Slot vindt het lastig in te schatten hoe Marseille zal aantreden, maar weet wel waar de sterke en zwakke punten liggen. "Zij zijn uitstekend in staat om goed te kunnen counteren. Deze trainer kan los van de keuzes aan spelers ook in heel veel formaties spelen. Ik vind het lastig om invulling van spelers te vertellen. Ze houden er van om vanuit balbezit kansen te creëren en tegelijkertijd goed te zijn vanuit een counter. Er zijn heel veel gelijkenissen tussen Marseille en Feyenoord."

Op de vraag of er nog contact is geweest met Nederlandse spelers of trainers die in Frankrijk actief zijn reageerde Slot in eerste instantie ontkennend. "Met Peter Bosz hadden we nog even een of twee berichtjes voor en na de wedstrijd. Dat zat hem niet eens zo in de inhoudelijke kant. We hadden meer contact over de voorbereiding van komend seizoen. Dan komt ook deze wedstrijd nog even ter sprake. We hebben felicitaties uitgewisseld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!