Nieuws

Timber lyrisch over oud-Ajacied: Toen ik in de C'tjes zat, keek ik tegen hem op

Timber lyrisch over oud-Ajacied: "Toen ik in de C'tjes zat, keek ik tegen hem op"

04-05-2022 16:58

Jurriën Timber is in zijn jongere jaren onder de indruk geraakt van collega-international Matthijs de Ligt. De verdediger van Ajax spreekt in gesprek met Helden Magazine lovend over de speler van Juventus.

"Al vanaf mijn jeugd is Matthijs een voorbeeld voor me”, aldus Timber. "Toen ik in de C'tjes zat, keek ik tegen hem op. Matthijs zat toen in de A1. Ik vond het mooi en bijzonder hoe hij op het oog op zo'n makkelijke manier doorstroomde naar het eerste elftal en al snel een van de beste verdedigers ter wereld werd."

Timber vindt De Ligt een voorbeeld als het gaat om levensstijl. "Ik heb heel veel naar hem gekeken, hoe hij omgaat met zijn sport. En dat doe ik nog steeds."

De twee hebben geregeld contact, laat de Ajacied weten. "Matthijs heeft me complimentjes gegeven over mijn spel en gezegd dat ik goed bezig ben. Ik probeer me nu ook te ontwikkelen tot een leider van het team, tot aanvoerder. Erik ten Hag verwacht een stuk meer van mij dan een jaar geleden, hij wil dat ik de leiding pak en meedenk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!