Nieuws

'We moeten weer domineren en de helft van Feyenoord zo lang mogelijk bezetten'

'We moeten weer domineren en de helft van Feyenoord zo lang mogelijk bezetten'

04-05-2022 14:58

Jorge Sampaoli weet dat Olympique Marseille alles op alles moet zetten om de finale van de Conference League te bereiken. De oefenmeester van L'OM verloor met zijn ploeg met 3-2 op bezoek van Feyenoord, maar verwacht in Marseille een ander wedstrijdverloop.

Sampaoli is gebrand om de return in de halve finale van de Conference League winnend af te sluiten. "We krijgen nu de kans om het resultaat uit die wedstrijd goed te maken. Het was een duel met veel kansen, erg tumultueus", zegt de Argentijnse oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord.

Hij weet wat er voor nodig is om de Rotterdammers op de juiste manier te bestrijden. "We moeten weer domineren en de helft van Feyenoord zo lang mogelijk bezetten. Als we gestrest of gefrustreerd raken, dan lopen we het risico dat er dingen gaan gebeuren die we niet willen. We hebben een vaste speelstijl die we moeten respecteren. Dankzij die speelstijl zijn we zo ver gekomen."

"We hebben een team dat kan controleren en de bal hoog op het veld kan veroveren, om vervolgens weer de aanval te zoeken", vervolgt Sampaoli. "Op een moment in dit seizoen waren we een van de sterkste teams van Europa als het aankwam op het controleren van de bal."

Het treffen tussen Olympique Marseille en Feyenoord wordt donderdagavond om 21.00 uur afgewerkt in het Stade Vélodrome.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!