Nieuws

Van Polen: 'Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af'

Van Polen: 'Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af'

04-05-2022 14:12

Bram van Polen baalt als een stekker dat RKC Waalwijk afgelopen weekend drie cruciale punten heeft gepakt tegen FC Groningen. De Brabanders wonnen in eigen huis met 3-1 en zijn hierdoor bijna uit de gevarenzone.

Door de overwinning van RKC is PEC Zwolle dieper in de problemen gekomen. De ploeg uit Overijssel verloor op bezoek bij Ajax met 3-0 en staat nu op de zestiende plek in de Eredivisie. Mocht de stand ongewijzigd blijven, zal PEC nacompetitie gaan spelen. Eerder deze week liet Fortuna Sittard-aanvaller Zian Flemming zich al uit over het verloop van de gewonnen wedstrijd van RKC.

"Nou, ik zal je zeggen: ik had precies hetzelfde. Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af", zegt Van Polen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Waarom speelt die Dankerlui die bal gewoon niet wat harder terug op zijn keeper? Waarom duikt Van Hintum onder twee ballen door? Pff, om moedeloos van te worden is het. Want RKC zijn we kwijt nu natuurlijk."

Het is onderin de Eredivisie enorm spannend. Het gat tussen nummer achttien Willem II en nummer vijftien Fortuna is slechts drie punten. "Ik reken me suf. Zo van: als Fortuna Sittard nou verliest van FC Twente en wij zouden winnen van FC Utrecht. In dat geval zouden we naar plek 15 stijgen. Maar ja, áls hè?", vervolgt de routinier van PEC. "Misschien dat ik er gewoon ook maar mee moet stoppen ook, al dat gereken, wanneer ik ergens voor een rood stoplicht sta of mijn tanden aan het poetsen ben. Je valt van de ene verbazing in de andere."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!