Nieuws

Drenthe vertelt anekdote: 'Gooide het shirt met een steen in het zwembad'

Drenthe vertelt anekdote: 'Gooide het shirt met een steen in het zwembad'

04-05-2022 12:29

Royston Drenthe heeft geopenbaard hoe hij op wel heel bijzondere wijze een geruild shirt aan een vriend van hem af moest staan. De voormalig Real Madrid-speler vertelde de anekdote in gesprek met VTBL.

Tijdens zijn periode bij De Koninklijke stond de multifunctionele speler in 2009 tegenover AC Milan (2-3 nederlaag) in de Champions League. Na afloop van het duel ruilde hij zijn shirtje met de Braziliaanse spits Alexandre Pato. "Ik had een maatje en die was super, super, superfan van Pato", vertelt Drenthe aan VTBL.

"Hij kwam bij me thuis en zei: "Luister Roy. Ik doe alles voor het shirt van Pato. Ik doe er echt alles voor."" Toch was Drenthe niet van plan het tricot zonder slag of stoot aan zijn vriend af te staan. "Ik zei: Luister. Ik heb het shirt net geruild. Hij wist dat ik shirtjes collecte."

Op dat moment was het winter in Madrid. Drenthe stelde zijn maat voor een lastige keuze. "Ik zei: Ik gooi het shirtje met een baksteen in het zwembad. Als jij hem opzwemt, mag je hem hebben. Het was superkoud, maar hij heeft hem echt opgedoken en tot op de dag van vandaag heeft hij het shirt nog steeds", besluit de oud-Feyenoorder met een brede glimlach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!