Nieuws

'Opnieuw interesse voor Bakker uit Premier League na sterke Leverkusen-prestaties'

'Opnieuw interesse voor Bakker uit Premier League na sterke Leverkusen-prestaties'

04-05-2022 12:06

Newcastle United is nog altijd geïnteresseerd in de diensten van Mitchel Bakker, meldt BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant gaat de Premier League-club in de zomer een nieuwe poging ondernemen om de voormalig Paris Saint-Germain-back naar Engeland te halen.

In de winter ondernamen The Magpies ook al een poging om de linksback naar St. James' Park te halen, maar die mislukte toentertijd. Het bod van twintig miljoen euro werd door Bayer Leverkusen, de huidige werkgever van Bakker, als niet toereikend beschouwd.

Daarnaast is onduidelijk of de Jong Oranje-international openstaat voor de stap naar Engeland. Met nog slechts twee duels op het programma in de Bundesliga stevent Leverkusen in volle vaart af op een plek in de groepsfase van de Champions League, waar Newcastle volgend jaar geen Europees voetbal speelt. De Duitsers staan derde op de ranglijst en de voorsprong op nummer vijf RB Leipzig bedraagt vier punten.

Het contract van Bakker loopt door tot medio 2025 bij die Werkself, waardoor er een fikse transfersom op tafel moet komen. Bij Leverkusen is hij vaak verzekerd van een basisplaats: tot dusver speelde de speler uit de Ajax-jeugdopleiding 28 duels. Afgelopen werd er nog zeven miljoen euro voor hem overgemaakt naar de Franse hoofdstad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!