Nieuws

FC Utrecht haalt 'ervaren' verdediger (18): 'Veel flair en uitstraling'

FC Utrecht haalt 'ervaren' verdediger (18): 'Veel flair en uitstraling'

04-05-2022 11:12

FC Utrecht versterkt de gelederen met ingang van komend seizoen met Joshua Rawlins. De talentvolle verdediger komt na afloop van de huidige jaargang transfervrij over van het Australische Perth Glory en tekent in een langdurige overeenkomst in de Domstad.

De achttienjarige Australiër heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot en met medio 2026. Op 18 november 2020 debuteerde de jongeling in de hoofdmacht van Perth Glory en speelde sindsdien vier keer in de Aziatische Champions League. Rawlins kwam daarnaast tot 33 optredens in de A-League.

De jeugdinternational van Australië is volgens Jordy Zuidam een buitenkansje. "Joshua is een voetballende rechtsback. Hij is goed in de passing en dribbel en heeft enorm veel drive naar voren", reageert Jordy Zuidam op de site van de Eredivisie-subtopper. "Verdedigend lost hij situaties vaak op basis van spelinzicht op en hij is ook vrij intelligent in de manier waarop hij zijn duels speelt. Joshua heeft bovendien een goede snelheid en beschikt over, zeker voor iemand van zijn leeftijd, veel flair en uitstraling."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!