Nieuws

'Erbovenuit stekende' Blind kanshebber voor Champions League-eretitel

'Erbovenuit stekende' Blind kanshebber voor Champions League-eretitel

21-10-2021 08:46

Het glansrijke optreden van Daley Blind tegen Borussia Dortmund kan beloond worden met een prijs. De Nederlander staat met drie anderen op de shortlist om Speler van de Week te worden. 

Hoewel meerdere Ajacieden een vrijwel perfecte wedstrijd op de mat legden, verliet Blind het veld met de titel Man of the Match. 'Er waren veel goede spelers, maar de bijdrage van Blind zorgt ervoor dat hij erbovenuit steekt', aldus jurylid Giovanni van Bronckhorst op de website van de UEFA. Blind tekende voor de 2-0 met een knappe volley, waarna hij ook de 4-0 van Sébastien Haller voorbereidde.

Behalve Blind zijn Alisson Becker (Liverpool FC), Noah Okafor (Red Bull Salzburg) en Sebastián Coates (Sporting CP) genomineerd voor de prestigieuze prijs. In de eerste speelronde werd Haller verkozen tot Speler van de Week, na zijn vier doelpunten tegen Sporting CP in Lissabon. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!