Nieuws

Seedorf: 'Anders blijven de resultaten van de Italianen in Europa hetzelfde'

Seedorf: 'Anders blijven de resultaten van de Italianen in Europa hetzelfde'

04-05-2022 10:33

Clarence Seedorf laat zich uit over de huidige tekortkomingen in het Italiaanse voetbal. Voor het tweede seizoen op rij stond er geen enkele Italiaanse club in de kwartfinale van de Champions League. De voormalig Oranje-international weet waar het mis gaat in het befaamde voetballand.

"De verantwoordelijkheid ligt niet bij de teams, maar bij de Italiaanse regering", trapt Seedorf af in gesprek met Corriere dello Sport. "Italië is een van de weinige landen in Europa die niet is gemoderniseerd als je kijkt naar de stadions. De clubs moeten hun eigen faciliteiten kunnen bouwen zonder jaren te hoeven wachten op vergunningen. De burgemeesters die geen keuzes maken, richten schade toe aan fans, clubs en hun steden. Het is een wonder dat de Italiaanse ploegen nog een belangrijke aanwezigheid hebben in Europa".

Seedorf ziet de toekomst van het Italiaanse voetbal niet rooskleurig in als er geen veranderingen komen. "In de afgelopen zeven jaar heeft Juventus het heel goed gedaan door twee keer de finale te halen. Zonder correcties aan het voetbalsysteem zullen de resultaten van de Italianen in de Champions League altijd min of meer hetzelfde blijven", aldus de voormalig speler van onder meer Internazionale en AC Milan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!