Nieuws

'Met Trauner naast hem, had Derksen het verhaal met die kaars nooit verteld'

'Met Trauner naast hem, had Derksen het verhaal met die kaars nooit verteld'

04-05-2022 08:36

Sjoerd Mossou is gecharmeerd van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner. In zijn column voor het Algemeen Dagblad prijst de Bredanaar de Oostenrijker voor zijn 'normale' gedrag en is van mening dat Trauner mede hierdoor enorm belangrijk kan zijn in de Conference League-return tegen Olympique Marseille.

'Trauner wordt ook wel "de voetballende apotheker" genoemd. Wie de bijnaam precies heeft verzonnen, is niet helemaal duidelijk, maar het is briljant bedacht: Trauner voetbalt zo secuur en zonder fratsen, dat je hem zorgeloos een ingewikkeld medicijn tegen darmkrampen in elkaar zou laten frunniken', schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De columnist is van mening dat het stoïcijnse gedrag van de Oostenrijker Feyenoord naar grote hoogtes kan brengen. 'Hij voetbalt zo gewoon en totaal vanzelfsprekend, dat je er af en toe van in de lach schiet. Dat maakt hem ook zo geschikt voor deze dubbele halve finale tegen Olympique Marseille, want hoe gekker het decor, des te gewoner wordt Trauner.'

Mossou schrijft met enige verheerlijking dat de 'normale' Feyenoord-verdediger verschillende problemen de wereld uit kan helpen. 'Vermoedelijk is hij de oplossing voor méér vormen van krankzinnigheid. Als Gernot Trauner op die bewuste avond naast Johan Derksen aan tafel had gezeten, in al zijn gortdroge gewoonheid, dan was dat rare verhaal met die kaars nooit verteld.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!