Nieuws

Kökcü haalt motivatie uit Ajax-masterclass: 'Hoop dat wij dat ook kunnen'

Kökcü haalt motivatie uit Ajax-masterclass: 'Hoop dat wij dat ook kunnen'

21-10-2021 08:29

Orkun Kökcü hoopt met Feyenoord te domineren tegen Union Berlin. De Feyenoord-middenvelder zag Ajax dinsdag stunten tegen Borussia Dortmund, wat hem aan het denken zette.

"Ik hoop dat wij dat ook kunnen", lacht hij op de persconferentie richting het Conference League-duel met Union. De Berlijnse club is van een ander kaliber dan Dortmund, maar daar kan Kökcü weinig mee. "Ik kan gewoon niet wachten tot de wedstrijd begint. Europese wedstrijden zijn speciaal en voor het eerst in lange tijd maken we kans om te gaan overwinteren. Daar moet alles voor wijken", stelt de Turks international.

Kökcü beaamt dat hij onder Arne Slot meer geniet tijdens wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord dan voorheen. De reden daarvoor legt hij haarfijn uit. "Omdat we tegen elke ploeg proberen dominant te spelen. We leggen veel energie in een wedstrijd en schuwen het fysieke niet." Zelf moest hij zich ook schikken in het nieuwe systeem. 

"Ja, ik heb een iets andere rol op het middenveld en in alle eerlijkheid heb ik even tijd nodig gehad om te wennen aan deze positie", is hij goudeerlijk. Desondanks bevalt het Kökcü uitstekend. "Ik maak veel meer meters en doe het loopwerk ook met een hogere intensiteit. De trainer heeft goed uitgelegd wat hij van mij verlangt en wat hij wil dat ik breng", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!