Nieuws

Villarreal-voorzitter haalt uit naar Makkelie: 'Arbitrage was erg slecht'

Villarreal-voorzitter haalt uit naar Makkelie: 'Arbitrage was erg slecht'

04-05-2022 07:54 Laatste update: 07:59

Danny Makkelie heeft geen goede indruk achtergelaten bij iedereen die Villarreal CF een warm hart toedraagt. De Nederlandse arbiter floot dinsdagavond de halve finale van de Champions League en besloot de Spaanse topclub na een discutabele actie van Liverpool-sluitpost Alisson Becker geen penalty te geven. 

In Spanje is er met verbazing gereageerd op dit moment. Giovani Lo Celso werd in het strafschopgebied gevloerd door Becker. Ondanks dat de Braziliaanse sluitpost ook de bal raakte, was het volgens Villarreal-voorzitter Fernando Roig Negueroles een overduidelijke strafschop. "Het lijkt mij een penalti escandaloso, ik zie geen enkele ruimte voor interpretatie", zegt hij tegenover Marca.

"Het is geen excuus, want Liverpool was superieur en had met nóg grotere cijfers kunnen winnen, maar de arbitrage heeft niet het niveau voor dit soort wedstrijden. Veel kleine momenten waren steeds in het voordeel van Liverpool. Ik ben niet boos. Ik ben heel trots dat we de halve finale van de Champions League hebben bereikt, maar de arbitrage was erg slecht."

De Champions League-return tussen Villarreal en Liverpool eindigde in 2-3. Doordat Liverpool de heenwedstrijd met 2-0 wist te winnen, bereikte de ploeg van Jürgen Klopp ten koste van Villarreal de finale van het miljardenbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!