Nieuws

Zenden moet plaats in PSV-staf afstaan: 'Hij neemt zijn eigen mensen mee'

Zenden moet plaats in PSV-staf afstaan: 'Hij neemt zijn eigen mensen mee'

04-05-2022 07:34

Boudewijn Zenden zal volgend seizoen geen onderdeel uitmaken van de staf van Ruud van Nistelrooy, die komend seizoen bij PSV aan de slag gaat als hoofdtrainer. De Limburger fungeert op dit moment als parttime-assistent en specialistentrainer in Eindhoven.

Aanvankelijk zag het ernaar uit dat Zenden ook volgend seizoen deze functie zou bekleden, maar PSV heeft andere plannen. "Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen", vertelt Zenden in gesprek met De Telegraaf

"Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise", vervolgt Zenden. "Hij neemt zijn eigen mensen mee." Er is geen sprake van onderlinge wrijving tussen de twee ex-ploeggenoten. "De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen." De voormalig Oranje-international weet nog niet of hij in een andere rol verbonden wil blijven aan de Eindhovenaren. "Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!