Nieuws

Klopp opgelucht na bereiken CL-finale: 'Het voelt als de eerste in twintig jaar'

Klopp opgelucht na bereiken CL-finale: 'Het voelt als de eerste in twintig jaar'

04-05-2022 07:20 Laatste update: 16:11

Jürgen Klopp is erg opgelucht dat Liverpool de finale van de Champions League bereikt heeft. De Britse grootmacht kwam dinsdagavond op bezoek bij Villarreal CF met 2-0 achter, maar wist de wedstrijd om te buigen naar 2-3. De Duitse oefenmeester verwacht een geweldige finale in Parijs.

Liverpool bereikte dinsdagavond alweer de derde Champions League-finale. "Het voelt als de eerste in twingtig jaar", steekt Klopp van wal voor de camera van BT Sport. Het is waanzinnig, omdat het nog redelijk lastig werd. Maar we weten dat dit kan gebeuren en het gaat erom hoe je daarop reageert. We kregen al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt en dat wil je natuurlijk niet."

De Duitse oefenmeester spreekt vol lof over de opponent. "Respect voor Villarreal, ze hebben een geweldig stadion, team en coach. Ze zetten ons op het hele veld onder druk. We kwamen niet aan voetballen toe. Ik zei tegen de jongens 'ja, ze hebben momentum, maar domineren nog niet'. Maar toen we voor het eerst door hun defensie braken en de halfspaces begonnen te benutten, kwamen we terug in de wedstrijd", aldus Klopp. 

Woensdagavond staat de andere halve finale in de Champions League op het programma. Manchester City verdedigt op bezoek bij Real Madrid een 4-3-voorsprong. "Ik ga de wedstrijd zeker kijken. Wie we ook tegenover ons krijgen, het wordt een geweldige finale. De ploeg die morgen aan het langste eind trekt verdient het en dan zullen we elkaar treffen in Parijs", besluit de oefenmeester van Liverpool.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!