Nieuws

Solskjaer ontkent Van de Beek-speculaties: 'Nooit een bod van Everton ontvangen'

Solskjaer ontkent Van de Beek-speculaties: 'Nooit een bod van Everton ontvangen'

21-10-2021 08:13

Manchester United zou afgelopen zomer geen bod hebben gekregen van Everton FC, dat naar verluidt Donny van de Beek wilde overnemen. Dat zegt Ole Gunnar Solksjaer na de moeizame 3-2 overwinning op Atalanta Bergamo. 

Van de Beek zat weer negentig minuten op de bank, waardoor zijn situatie bij de club uitzichtloos begint te worden. Solskjaer begrijpt de irratie bij zijn pupil. "Het is lastig voor hem op dit moment, ik begrijp hem. Hij is gefrustreerd, teleurgesteld, maar hij blijft iedere dag weer werken met een grote lach op zijn gezicht. Ik weet dat hij niet blij is, maar hij werkt hard en is een top-prof. Hij weet dat het zo soms gaat in het voetbal dat je niet speelt, maar hij gaat niet bij de pakken neerzitten", erkent de Noor in gesprek met RTL 7.

Marcel Brands zag in Van de Beek een versterking en deed naar eigen zeggen een poging om de oud-Ajacied naar Goodison Park te halen. Solsjaer maakt korte metten met die speculaties. "We hebben nooit een bod ontvangen van Everton", zegt de United-manager "Voor mij is hij een Manchester United-speler. Hij blijft iedere dag gewoon keihard werken."

In de pikorde moet Van de Beek Bruno Fernandes, Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay en Fred voor zich dulden. Solskjaer weigert de Nederlander echter af te schrijven, ondanks het overvolle middenveld. "Hij heeft enkele goede spelers voor zich, maar hij blijft trainen en ik ben blij dat we hem erbij hebben. Ik hoop voor hem dat hij zijn kansen krijgt en benut."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!