Nieuws

Bournemouth volgend seizoen terug in de Premier League na late treffer

Bournemouth volgend seizoen terug in de Premier League na late treffer

03-05-2022 22:05

Bournemouth AFC keert volgend seizoen als tweede club terug in de Premier League. Door een late treffer van invaller Kieffer Moore wist de ploeg in eigen huis met 1-0 van concurrent Nottingham Forest te winnen. Door de overwinning op de nummer drie is Bournemouth nu al zeker van promotie naar het hoogste niveau. 

Bij een zege voor Forest waren de twee ploegen naast elkaar gekomen met nog één wedstrijd voor de boeg. Zo ver liet Moore het echter niet komen toen hij de 1-0 in de 83ste minuut maakte. Fulham, met onder meer Kenny Tete in de selectie, werd maandag al kampioen van de Championship. 

De overwinning werd gevierd met een welbekende pitch invasion. Bournemouth speelde twee seizoen in de Championship en mag zich opmaken voor duels met de grootste clubs uit Engeland. In de Premier League is Norwich City al uitgeschakeld in de degradatiestrijd en is Watford FC zo goed als zeker klaar op het hoogste niveau. Everton FC staat er als derde club het slechtst voor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!