Reactie

Van Bommel door het stof na Champions League-debacle: 'Het was amateuristisch'

Van Bommel door het stof na Champions League-debacle: 'Het was amateuristisch'

21-10-2021 07:48

Het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel overtuigt niet in de Champions League. Tegen Red Bull Salzburg ging de formatie met 3-1 onderuit en dat komt volgens de Nederlandse oefenmeester door eigen toedoen. 

Zijn ploeg incasseerde namelijk twee doelpunten uit standaardsituaties, iets wat niet had mogen gebeuren, vindt Van Bommel. "Zo mag je niet verdedigen. Zo mag je geen wedstrijd verliezen", stelt hij na afloop van het duel tijdens het perspraatje. Wolfsburg heeft niet alleen twee punten uit drie duels in de Champions League, ook won de club al zeven wedstrijden op rij níet. "Dus dan ga je wel nadenken", stelt Van Bommel. "Dat doe ik altijd. Vier wedstrijden die we hebben verloren, hadden we ook kunnen winnen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken."

Middenvelder Renato Steffen volgt zijn trainer, al is de Zwitser nog ongenuanceerder in zijn uitspraken. "Het was amateuristisch", noemt hij het spel van zijn ploeg. "Het is niet voor het eerst dat we zo doelpunten tegen krijgen. We moeten samen verdedigen, maar iedereen denkt dat de ander het doet. En dan ligt de bal plotseling in het doel en weet niemand hoe het heeft kunnen gebeuren", oordeelt hij hard.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!