Nieuws

Zenden: 'Ik denk dat Marseille uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken'

Zenden: 'Ik denk dat Marseille uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken'

03-05-2022 16:35 Laatste update: 16:37

Boudewijn Zenden denkt dat Feyenoord de finale van de Conference League niet gaat halen. De voormalig Oranje-international, die twee jaar onder contract stond bij opponent Olympique Marseille, weet dat de Fransen in Rotterdam een matige wedstrijd speelden.

Feyenoord wist het heenduel in een uitverkochte Kuip met 3-2 te winnen. "Ik weet niet of het ze nog een keer gaat lukken", zegt Zenden in gesprek met Voetbal International. "Ik denk dat Feyenoord het lastig gaat krijgen en dat Marseille aan het langste eind gaat trekken. Ze winnen met 2-1 en gaan na verlenging of via een penaltyserie naar de finale."

Zenden kijkt terug op een mooie periode in Marseille. "Er gebeurt altijd wel iets. Dat je drie wedstrijden op rij verliest en de supporters op het trainingsveld staan of dat er weer wat is met de president. Ook nu weer, dat een deel van het stadion moet worden leeggelaten", aldus de 45-jarige spitsentrainer van PSV.  

Hij spreekt vol lof over de trouwe achterban van L'OM, die volgens Zenden te vergelijken is met Het Legioen. "Overal zit het altijd vol met Marseille-fans. Thuis én uit. In mijn tijd was het grootste deel van het stadion voor Marseille, waar we ook speelden. Zelfs in andere landen waar de Franse taal wordt gesproken, zoals Zwitserland en Marokko. Het is echt een heel grote club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!