Nieuws

Flemming: 'Ergens is het natuurlijk ook mooi, die spanning. Het gáát ergens om'

Flemming: 'Ergens is het natuurlijk ook mooi, die spanning. Het gáát ergens om'

03-05-2022 16:12 Laatste update: 16:12

Zian Flemming kijkt uit naar het spannende competitieslot van de Eredivisie. De aanvaller van Fortuna Sittard is dag in, dag uit bezig met de ontknoping en hoopt dat de nodige punten snel binnengehaald worden.

"Ik ben voortdurend met die ranglijst bezig", laat Flemming optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik merk het bij mezelf in bijna alles. Gewoonlijk wil ik nog weleens een wedstrijd Sparta-AZ overslaan vanaf de bank. Maar afgelopen zaterdag zat ik natuurlijk negentig minuten voor de tv. Dan zeg je tegen je vriendin: 'Ik ga zo mee slapen, hoor. Even wachten nog totdat AZ gewonnen heeft'. En wat denk je: net als je denkt naar bed te gaan, net als je denkt dat AZ de winst binnen heeft, precies dan maakt Sparta gelijk. In de aller-, aller-, allerlaatste seconde, dat ook nog eens. Nou, welterusten…"

Concurrent RKC Waalwijk wist afgelopen weekend overtuigend te winnen van FC Groningen. Flemming vreest dat de Waalwijkers nu veilig zijn. "Al kan alles volgende week weer helemaal anders zijn. Er gebeuren zulke gekke dingen onderin. Ik geloof dat spelers van onze concurrenten dat net zo ervaren als ik. De jongens van Willem II, PEC en Sparta zullen vast ook hun vuistjes hebben gebald toen Feyenoord won van ons. Logisch", aldus de 23-jarige Amsterdammer.

Flemming kan ook wel een beetje genieten van de spanning. "Ergens is het natuurlijk ook mooi, die spanning. Het gáát ergens om", vertelt hij. "De druk verlamt me ook niet, ofzo. Je denkt alleen wel steeds: laten we alsjeblieft zo snel mogelijk die benodigde vier punten binnen hebben. Dan zit je toch wat lekkerder voor de televisie op zondagavond."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!