Nieuws

Broer Lingard uit woede op Instagram: 'Twintig jaar lang bloed, zweet en tranen'

Broer Lingard uit woede op Instagram: 'Twintig jaar lang bloed, zweet en tranen'

03-05-2022 13:23

Jesse Lingard heeft niet het afscheid gekregen waarop hij had gehoopt. De aanvallende middenvelder cq aanvaller van Manchester United kreeg maandagavond in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen geen speelminuten van interim-manager Ralf Rangnick. Dit leidde tot woede bij de broer van Lingard.

The Mancunians wonnen maandag in eigen huis gemakkelijk van Brentford (3-0). Ondanks de ruime voorsprong besloot Rangnick Lingard, die 232 officiële wedstrijden voor Manchester United speelde, op de bank te laten zitten. Daar was Louie Scott, de broer van de 29-jarige Engelsman niet van gediend. Hij uitte via een Instagram Story zijn onvrede. 

'Twintig jaar lang bloed, zweet en tranen, vier nationale prijzen, drie doelpunten in bekerfinales. En dan niet eens een officieel afscheid: geen wonder dat het volgend seizoen Conference League wordt', schrijft Scott. 'Spelers worden aangevallen vanwege een feestje, terwijl clubs verkocht worden aan de Super League. Deze club wordt gerund door mensen die zelfs nog niet eens van de buitenspelval gehoord hebben. Zonder enige klasse, dat moeten de fans onderhand ook gaan beseffen.'

Lingard speelde sinds zijn negende voor de club uit Manchester, doorliep de hele jeugdopleiding en behaalde het eerste elftal. Hij maakte in 2014 zijn debuut voor het vlaggenschip onder Louis van Gaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!