Nieuws

Contractnieuws Marseille-manager in aanloop naar cruciaal duel met Feyenoord

Contractnieuws Marseille-manager in aanloop naar cruciaal duel met Feyenoord

03-05-2022 13:06

Olympique Marseille wil het contract van trainer Jorge Sampaoli tussentijds openbreken en verlengen. De Fransen zijn erg tevreden over de prestaties van de 62-jarige Argentijn en zien hem graag langer voor de groep staan in Marseille.

Sampaoli staat nog tot medio 2023 onder contract bij de Franse topploeg. L'Équipe meldt dat Pablo Longoria, voorzitter van Olympique Marseille, graag nieuwe onderhandelingen wil starten om de Argentijnse oefenmeester langer aan de club te binden. De reden om het contract open te breken is dat Longoria speculaties over de toekomst van Sampaoli volgend seizoen wil voorkomen. Hij is namelijk bang dat dit anders een negatieve invloed zal hebben op de resultaten.

Volgens het Franse mediaplatform zouden de eerste gesprekken al plaatsgevonden hebben. Op dit moment verdient Sampaoli 330.000 euro bruto per maand, het lijkt financieel niet mogelijk om dit salaris te verhogen. De 62-jarige Argentijn werd in 2021 aangetrokken door L'OM. Tot op heden behaalt hij goede resultaten met de Franse topploeg. Zo staat Olympique Marseille op een tweede plaats in de Ligue 1 en maakt de ploeg nog altijd kans om de Conference League te winnen. Dan zal Feyenoord donderdag in eigen huis verslagen moeten worden, aangezien de Rotterdammers de heenwedstrijd met 3-2 wonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!