Nieuws

'Telegraaf lekt salaris Overmars: Newcastle kan inkomsten meer dan verdubbelen'

'Telegraaf lekt salaris Overmars: Newcastle kan inkomsten meer dan verdubbelen'

21-10-2021 07:28

Als Marc Overmars besluit om in te gaan op de interesse van Newcastle United, kan hij fors meer verdienen dan hij bij Ajax doet. De technisch directeur van Ajax is één van de drie topkandidaten om director of football te worden in Noord-Engeland. 

De Telegraaf meldt wat Overmars bij Ajax op jaarbasis verdient. Ieder jaar ontvangt de voormalig linksbuiten 413.000 euro bruto, waar nog eens een bonus van 250.000 euro plus vakantiegeld bovenop komt. Een snelle rekensom leert dat hij jaarlijks zo'n zeven ton opstrijkt, waar hij netto minder dan de helft van overhoudt. 

Newcastle United zwemt inmiddels in het geld, waardoor het voor The Magpies geen probleem wordt om Overmars een miljoenensalaris aan te bieden. De vraag rijst of Overmars zelf trek heeft in een overstap naar de overgenomen club. 

De Telegraaf meldt dat Ajax moet hopen dat de rijke Saoedische eigenaren meer sollicitaties gaan versturen in de loop van tijd voor de functie van technisch directeur. Op dit moment is Overmars één van de drie kandidaten om de functie te bekleden, al kan hij buiten de boot vallen als makelaars gaan proberen hun hoofdpersoon naar voren te schuiven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!