Nieuws

'Barcelona heeft Chelsea-smaak te pakken en meldt zich voor twee backs'

'Barcelona heeft Chelsea-smaak te pakken en meldt zich voor twee backs'

3 May - 08:53 Laatste update: 08:58
0

FC Barcelona wil zich komende zomer versterken met César Azpilicueta en Marcos Alonso. De Catalanen hebben het gemunt op de Chelsea-verdediging, aangezien de transfervrije Andreas Christensen ook de overstap naar Barcelona lijkt te gaan maken.

Dat de accenten worden gelegd het versterken van de verdediging, is niet raar volgens Mundo Deportivo. Clément Lenglet en Samuel Umtiti lijken sowieso uit Camp Nou te vertrekken, en de toekomst van de 38-jarige Alves en Sergiño Dest lijkt onzeker. Azpilicueta zou de rechterkant van Barça daarom van een impuls moeten voorzien. Volgens het medium zouden beide Chelsea-verdedigers de overstap naar hun thuisland wel zien zitten.

Barcelona zal niet al te ver hoeven gaan om Azpilicueta en Alonso los te weken, aangezien hun contracten in de zomer van 2023 aflopen. Er zitten nog wel een aantal haken en ogen aan een mogelijke overstap van het tweetal. Doordat Chelsea na het opstappen van Roman Abramovich geen eigenaar heeft, lijken de ervaren Azpilicueta en Alonso in een tweespalt te staan. Volgens Mundo voelen zij de 'morele plicht' om Chelsea niet zomaar te verlaten.

Er is één iemand die minder van dit nieuws zal smullen: Ajacied Nicolás Tagliafico. De Argentijn kon in de winter naar Barcelona, maar werd aan zijn contract gehouden in Amsterdam. Of de Catalanen zich alsnog gaan melden, is onduidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie