Nieuws

'PSV dreigt op verzoek van Schmidt ook Götze kwijt te raken aan Benfica'

'PSV dreigt op verzoek van Schmidt ook Götze kwijt te raken aan Benfica'

02-05-2022 23:33

PSV raakt naast trainer Roger Schmidt mogelijk ook Mario Götze kwijt aan Benfica. De Duitse oefenmeester wil zou zijn landgenoot graag mee willen nemen naar Portugal, zo meldt A Bola.

Schmidt en Götze hebben een hele goede band, waardoor een gezamenlijke overstap naar Lissabon niet vreemd zou zijn. De 29-jarige middenvelder heeft in Eindhoven nog wel een contract tot medio 2024. Hierdoor behoort een langer verblijf in Eindhoven ook zeker nog tot de mogelijkheden van Götze. Hij verdient naar verluidt ruim twee miljoen euro bij PSV en het is nog maar de vraag of Benfica dit kan en wil ophoesten voor de wereldkampioen. 

Volgens A Bola wil de Duitse oefenmeester Götze graag mee naar Lissabon nemen. Schmidt zorgde er in 2020 al voor dat het voormalig wonderkind van Borussia Dortmund en Bayern München naar Eindhoven kwam. Dit seizoen speelde Götze 49 officiële wedstrijden in de hoofdmacht PSV. Hij scoorde in deze duels twaalf goals, daarnaast leverde hij elf assists. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan kan de Duitser dit aantal nog verder opschroeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!