Nieuws

'Overmars in beeld bij steenrijk Newcastle United: 'Bij Ajax wel uitgeleerd''

'Overmars in beeld bij steenrijk Newcastle United: 'Bij Ajax wel uitgeleerd''

21-10-2021 06:55

Newcastle United heeft zijn pijlen gericht op Marc Overmars, meldt De Telegraaf woensdagavond. De directeur voetbalzaken van Ajax moet bij de steenrijke Engelse club het technische beleid transformeren. 

Overmars lijkt niet de enige kandidaat voor de functie director of football, weet de krant. In Engelse media worden meerdere namen gelinkt aan de de functie van technisch directeur. De geboren Epenaar staat nog tot 2024 onder contract bij Ajax, maar kan met een opzegtermijn van drie maanden alsnog in de winterstop weg zijn.

Zelf wilde Overmars niet reageren op de vermeende interesse, maar bij Ziggo Sport reageert Rafael van der Vaart wel. "Hij doet het zo goed, dat ik denk dat iedereen hem wel wil hebben. Het verbaast mij niet", stelt de analist, die tegelijkertijd zijn vraagtekens plaatst bij de mogelijke club van bestemming. "Misschien is Newcastle ook wel een leuke uitdaging, maar ik denk dat hij veel liever naar Arsenal zou gaan. Daar heeft hij meer een connectie mee. Ik denk niet dat hij dit gaat doen."

Van der Vaart krijgt bijval van Dirk Kuyt. "Als je kijkt naar wat Marc Overmars voor Ajax gedaan heeft, hoeveel spelers hij verkocht heeft en het gehele aan- en verkoopbeleid, dan denk ik dat hij bij Ajax in zekere zin ook wel is uitgeleerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!