Nieuws

Russische teams mogen ook volgend seizoen niet deelnemen aan Europese toernooien

Russische teams mogen ook volgend seizoen niet deelnemen aan Europese toernooien

02-05-2022 19:12

De UEFA heeft maandagavond bekendgemaakt dat Russische teams ook volgend seizoen uitgesloten zullen worden voor Europese toernooien. De reden hiervoor is de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

Rusland zal geen enkel landen- én clubteam mogen afleveren aan een Euopees toernooi, dat heeft de UEFA besloten. De Europese voetbalbond wil een veilige situatie creëren voor de overige ploegen. Dit houdt in dat de Russische clubteams niet mogen deelnemen aan de Champions League, Europa League, Conference League, Women's Champions League en Youth League. 

Deze maatregel heeft ook invloed op de Oranje Leeuwinnen. Zij zouden komende zomer op het EK-voetbal in actie komen tegen Rusland, maar dat gaat niet meer door. De Russen worden vervangen door Portugal, dat in de kwalificatie werd uitgeschakeld door Rusland.

Het voorgenomen bid van Rusland voor de WK's van 2028 en 2032 zullen ook ingetrokken worden. De Russen maakten tijdens de oorlog bekend dat zij deze toernooien wilden organiseren, maar daar steekt de UEFA nu een stokje voor. De nationale ploeg zal vanwege de maatregelen ook niet in actie komen in de Nations League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!