Nieuws

Denswil beleefde bizar kampioensfeest in Turkije: 'Mensen lagen huilend op straat'

Denswil beleefde bizar kampioensfeest in Turkije: 'Mensen lagen huilend op straat'

02-05-2022 18:57

Stefano Denswil heeft een geweldig feest meegemaakt, nadat hij zaterdag met Trabzonspor kampioen van Turkije werd. Volgens de 28-jarige Zaandammer maakte al kampioenschappen mee bij Ajax en Club Brugge, maar dit volksfeest overtrof alle verwachtingen.

"Dat was genieten geblazen", steekt Denswil van wal in gesprek met De Telegraaf. "In het stadion en de stad was sprake van een totale gekte. Mensen lagen huilend op straat en toonden hun dankbaarheid voor het feit dat we de club na 38 jaar weer kampioen hadden gemaakt. Voor hen zijn we helden voor het leven."

De voormalig Ajacied maakte een bizarre slotfase mee in de kampioenswedstrijd. "De fans dachten dat de scheidsrechter al had afgefloten en bestormden het veld, maar er moest nog een halve minuut worden gespeeld. Het duurde even voordat het veld weer leeg was en de laatste dertig seconden konden worden uit gevoetbald. Binnen de kortste keren stond het veld weer vol", vervolgt hij.

Wegens een hamstringblessure kon Denswil de wedstrijd niet volmaken en werd vroegtijdig gewisseld. Na het laatste fluitsignaal zocht de Zaandammer zijn ploeggenoten op. "Ik hield tenminste mijn voetbalbroekje nog, maar de meeste spelers kwamen alleen in hun boxershort terug in de kleedkamer. Echt alles was van hun lijf gescheurd of getrokken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!