Nieuws

Transfernieuws uit Dortmund: Borussia versterkt zich met Duitse international

Transfernieuws uit Dortmund: Borussia versterkt zich met Duitse international

02-05-2022 18:20

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Nico Schlotterbeck. De centrale verdediger van SC Freiburg zal vanaf het seizoen 2022/2023 aansluiten bij de selectie van de Duitse grootmacht. 

Schlotterbeck heeft maandagmiddag de medische keuring met succes doorlopen en zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. De 22-jarige Duitse international ligt tot de zomer van 2027 vast in het Signal Iduna Park. Naar verluidt maakt de verdediger van Freiburg voor een bedrag van twintig miljoen euro plus vijf miljoen bonussen de overstap naar de nummer twee van de Bundesliga.

Schlotterbeck kwam in totaal in 53 officiële duels in actie voor Freiburg. Daarnaast speelde hij in het seizoen 2020/2021 op huurbasis ook al achttien duels voor Union Berlin, waardoor hij al de nodige Bundesliga-ervaring heeft opgedaan. De 22-jarige verdediger maakte dit seizoen ook zijn opwachting in de nationale ploeg van Duitsland.

Naast Schlotterbeck zal Bayern München-verdediger Niklas Süle komende zomer ook naar Dortmund verkassen. BVB neemt de 26-jarige verdediger transfervrij over van Der Rekordmeister. Met deze twee nieuwe aanwinsten lijkt Borussia Dortmund zijn zaakjes al goed op orde te hebben in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!