Nieuws

'Pirlo maakt zich op voor Serie A-rentree en tekent binnenkort bij nieuwe club'

'Pirlo maakt zich op voor Serie A-rentree en tekent binnenkort bij nieuwe club'

02-05-2022 16:05

Andrea Pirlo kan zich gaan opmaken voor zijn tweede klus als hoofdtrainer. De voormalig middenvelder staat hoog op het verlanglijstje bij Spezia en heeft zelf wel oren naar een terugkeer als coach op de Italiaanse velden.

Volgens de Gianluca Di Marzio is Pirlo de belangrijkste kandidaat om Thiago Motta na afloop van dit seizoen op te volgen. De Italiaanse journalist weet dat Spezia 'een andere stijl' wil terugzien in de komende jaargang, waardoor een afscheid tussen beide kampen onvermijdelijk lijkt. Naar verluidt ziet de oud-trainer van Juventus de uitdaging zitten en keert hij graag terug op de velden.

De voorbije maanden flirtte Pirlo met de nodige Serie A-clubs, maar tot een akkoord kwam het niet. Lange tijd zag het ernaar uit dat hij de nieuwe trainer zou worden van Salernitana, maar uiteindelijk kwam het niet tot een samenwerking. Spezia - waar doelman Jeroen Zoet onder contract staat - bezet na 35 speelronden in de Serie A de zestiende plaats. Gezien de voorsprong van maar liefst acht punten op de achttiende plaats lijkt de ploeg niet te hoeven vrezen voor degradatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!