Juventus door het oog van de naald in Sint-Petersburg, Chelsea kapittelt Malmö

20-10-2021 22:55

Juventus is in Rusland door het oog van de naald gekropen in de Champions League. De wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase maakte Dejan Kulusevski alsnog de winnende goal.

Groep H

Zenit - Juventus 0-1
Het ging in Rusland zeker niet vanzelf voor Juventus, dat amper kansen kreeg in de eerste helft en zelfs moest vrezen voor een achterstand. Zenit bleef overeind en kreeg via Claudinho zelf een grote kans om de score te openen. Het was ook de enige kans van de eerste helft.

Ook in de tweede helft liep het aanvankelijk voor geen meter bij Juventus. Weston McKennie kreeg een kansje kort na rust, maar meer was het niet voor De Oude Dame. Met Kulusevski en Arthur wissel Massimiliano Allegri aanvallend.

Juventus gaf gas en kreeg met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok loon na werken. Invaller Kulusevski kopte zijn ploeg naar de overwinning en dus is Juventus na drie wedstrijden nog altijd foutloos.

Chelsea - Malmö FF 4-0
Malmö wacht na drie Champions League-wedstrijden nog altijd op het eerste puntje in het miljardenbal. Woensdag maakte de ploeg op Stamford Bridge geen schijn van kans tegen Chelsea, dat met maar liefst 4-0 won.

Chelsea liep in de eerste helft weg door goals van Andreas Christensen en Jorginho. Hoewel de marge 'slechts' twee was, was al duidelijk dat Chelsea de wedstrijd zou gaan winnen. Het was voor Malmö een kwestie van overleven en die in die opdracht slaagden de Zweden maar deels. Het werd uiteindelijk 4-0 door Kai Havertz en Jorginho. Chelsea staat na drie duels op zes punten.

Groep G

Lille - Sevilla 0-0
In een energieke wedstrijd hebben Lille en Sevilla elkaar op een gelijkspel gehouden. Het werd 0-0 in Noord-Frankrijk. Lille viel aan en kreeg kansen, terwijl Sevilla er zo nu en dan ook gevaarlijk uit kon komen. Doelpunten leverden dat niet op.

In de tweede helft werden minder kansen gecreërd dan in de eerste. De grootste was vlak voor tijd van Sevilla, dat een uitgelezen mogelijkheid op een sluwe 0-1 liet lopen.